Enkele van uw collega's die reeds werken met Rocketflow

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

De asbestinventaris als opportuniteit voor makelaars

De uitdaging

Vanaf 23 november 2022 (en in de praktijk ongeveer 4 maanden voor dit tijdstip) zullen ieder jaar 50 000 verkopers van woningen en gebouwen in Vlaanderen met een extra drempel geconfronteerd worden: het wettelijke asbestattest dat verplicht is bij verkoop van een gebouw ouder dan bouwjaar 2001.
Dit heeft een aantal gevolgen:
● asbest wordt onderdeel van het verkoopsproces. ● een extra verwachting naar de makelaar toe ● vragen rond de kostprijs van het asbestveilig maken van de woning en/of de verwijdering van het asbest
Daarom hebben wij Rocketflow gestart, het digitaal platform voor asbestinventarisatie, -verwijdering en -opvolging met een netwerk dat heel Vlaanderen afdekt.

4 redenen om met Rocketflow te werken

 • Het totale kostenplaatje voor de verkoper: niet enkel een attest

  Het wettelijke asbestattest is slechts een deel van de oplossing voor de verkoper. Eens een asbestdeskundige asbest vaststelt, is het natuurlijk belangrijk te weten wat de kostprijs is om de woning asbestveilig te maken of het asbest te verwijderen en bepaalde structurele werken uit te voeren. Deze kostprijs hangt af van de hoeveelheid asbest, het soort asbest en de locatie ervan. Een slimme koper zal naar deze kostprijs vragen alvorens een bod uit te brengen. Rocketflow bezorgt de makelaar en verkoper niet enkel een attest maar ook snel de nodige informatie om dit gesprek te kunnen aangaan.

 • Digitaal en onmiddellijk: volledige automatisatie en ontzorging

  Rocketflow is zelf géén asbestbedrijf. Rocketflow is expert in IT integratie, digitalisering en automatisatie en biedt zowel vastgoedbedrijven als asbestdeskundigen software die hen het leven makkelijker maakt. Rocketflow integreert met Omnicasa CRM en in de toekomst ook met Whise CRM. Vandaag biedt Rocketflow jou de beste dienstverlening met betrekking tot asbest, morgen biedt Rocketflow ook andere vastgoeddiensten.

 • Beschikbaarheid en kwaliteit: een netwerk van ervaren asbestdeskundigen in heel Vlaanderen

  Rocketflow is reeds 18 maanden bezig met de ontwikkeling van haar asbestplatform. We hebben een analyse gedaan van de asbestsector en zijn lange termijn samenwerkingen aangegaan met de meest ervaren asbestdeskundigen en gecertifieerde laboratoria voor staalanalyse. Onze dienstverlening is dus altijd beschikbaar op korte termijn. Maar waarom is dit nog belangrijk? Asbest kan zich in meer dan 3500 toepassingen binnen panden bevinden in verschillende vormen. Een geoefend oog ziet meer, zorgt voor een kwaliteitsvol asbestattest en geen problemen achteraf.

 • Gratis en zonder tijdverlies: Rocketflow bespaart je tijd

  Voor makelaars is het gebruik van Rocketflow voor onmiddellijke prijzen en beschikbaarheden gratis. Voor verkopers bieden we scherpe prijzen voor het attest door de grote volumes die we iedere maand verwerken De opvolging ingeval asbest vastgesteld wordt doen we ook gratis voor klanten die een groot aandeel van hun asbestattesten via ons aanvragen. Zo leveren we een volledige oplossing voor de makelaar en verkoper (en koper).

Prijzen

Je klanten onmiddellijk en digitaal verder helpen met het asbestattest én het (eventuele) natraject is gratis, en dat blijft het ook.

Je klanten onmiddellijk en digitaal verder helpen met het asbestattest en het (eventuele) natraject

Basis

Gratis

Voor altijd

Asbestdeskundigen met praktijkervaringOndersteuning ook na het attest (o.a. kost van verwijdering)Geïntegreerd met Omnicasa en WhiseOp één minuut prijs, tijdstippen en afspraakNetwerk van OVAM-gecertifiëerde asbestdeskundigen in heel Vlaanderen


Asbestinventarisatie platform voor makelaars

Met Rocketflow heb je de beste service en een extra manier om prospecten te overtuigen van jouw diensten

Eenvoudige aanvraag van een asbestinventaris

Via ons online intakeproces vraag jij of je klant op een minuut een asbestinventarisatie aan voor een woning of gebouw. Door onze software-integratie met erkende asbestinventarisatiepartners over heel Vlaanderen is er altijd beschikbaarheid op korte termijn.

Altijd onmiddellijk geholpen zonder tijdverlies

Door onze software-integratie met de planningsoftware van de aangesloten asbestdeskundigen krijg je niet alleen meteen een prijs maar ook - en zonder wachttijd - de beschikbaarheden van de verschillende asbestinventarisatiepartners. De makelaar, klant of huurder kiest het gewenste tijdstip en klaar! Oh ja, wij regelen ook alle communicatie tussen de asbestdeskundige en klant.

Bied service aan je klant, overtuig je prospect

Voor sommige verkopers zal deze nieuwe verplichting een verrassing zijn. Voor allemaal is het een gedoe waar ze liever zo weinig mogelijk tijd in steken. Met Rocketflow biedt jouw kantoor prospecten en klanten op één minuut een afspraak voor een asbestinventaris. Dit kost jou geen tijd maar je hebt wel meteen waarde gecreëerd.

Rocketflow in de media

Illustration
Illustration
Illustration