De asbestinventaris als opportuniteit voor makelaars

De uitdaging

Vanaf 23 november 2022 (en in de praktijk ongeveer 4 maanden voor dit tijdstip) zullen ieder jaar 50 000 verkopers van woningen en gebouwen in Vlaanderen met een extra drempel geconfronteerd worden: het wettelijke asbestattest dat verplicht is bij verkoop van een gebouw ouder dan bouwjaar 2001.
Dit heeft een aantal gevolgen:
● asbest wordt onderdeel van het verkoopsproces. Kopers zullen hier voorafgaand aan een bod informatie over willen.● er zijn niet voldoende asbestdeskundigen in Vlaanderen om aan de vraag te voldoen. OVAM is volop aan het opleiden maar gezien de complexiteit van de asbestmaterie loopt dit trager dan verwacht.● een extra verwachting naar de makelaar toe door verkopers die hierbij ondersteund willen worden.● als er asbest aangetroffen wordt in het pand van de verkoper, zullen er vragen volgen over de kostprijs van het asbestveilig maken van de woning en/of de verwijdering van het asbest
Daarom hebben wij Rocketflow gestart, het digitaal platform voor asbestinventarisatie, -verwijdering en -opvolging met een netwerk dat heel Vlaanderen afdekt.

5 redenen om met Rocketflow te werken

 • Het totale kostenplaatje voor de verkoper: niet enkel een attest

  Het wettelijke asbestattest is slechts het eerste deel van het probleem voor de verkoper. Eens een asbestdeskundige asbest vaststelt, is het natuurlijk belangrijk te weten wat de kostprijs is om de woning asbestveilig te maken of het asbest te verwijderen en bepaalde structurele werken uit te voeren. Deze kostprijs hangt af van de hoeveelheid asbest, het soort asbest en de locatie ervan. Een slimme koper zal naar deze kostprijs vragen alvorens een bod uit te brengen. Rocketflow bezorgt de makelaar en verkoper niet enkel een attest maar ook snel de nodige informatie om dit gesprek te kunnen aangaan.

 • Geïntegreerd in je website: websitebezoekers omzetten naar klanten

  De nieuwe wetgeving is nieuw, voor iedereen. Potentiële klanten die op zoek zijn naar een makelaar maken hun keuze online, via een schattingsgesprek of verkoopsscan. Rocketflow kan (indien gewenst) eenvoudig geïntegreerd worden in de website van de makelaar zodat websitebezoekers op één minuut prijzen en tijdstippen kunnen krijgen voor de opmaak van het asbestattest. Zo geef je websitebezoekers meteen waarde in ruil voor hun gegevens in plaats van enkel een contactformulier. Leuk toch?

 • Digitaal en onmiddellijk: een extra troef bij een schattingsbezoek

  Stel: je komt bij een potentiële klant aan voor een schattingsbezoek. Het pand is ouder dan 2001. De asbestwetgeving bij verkoop is nieuw dus de prospect weet niet goed hoe hiermee om te gaan. Via Rocketflow krijg je na invoering van enkele basisgegevens op je smartphone binnen een minuut een prijs en verschillende tijdstippen voor de opmaak van het asbestattest voor dat specifieke pand. Als makelaar creëer je zo meteen waarde voor de prospect, differentieer je je van andere makelaars die enkel komen onderhandelen over de prijs en vergroot je de kans dat er met jouw bedrijf in zee gegaan wordt.

 • Beschikbaarheid en kwaliteit: vandaag reeds een netwerk van ervaren asbestdeskundigen in heel Vlaanderen

  Rocketflow is reeds 12 maanden bezig met deze propositie. We hebben een analyse gedaan van de asbestsector en zijn lange termijn samenwerkingen aangegaan met de meest ervaren asbestdeskundigen en gecertifieerde laboratoria voor staalanalyse. Specifiek werken we o.a. samen met die mensen die de 'nieuwe' asbestdeskundigen opleiden voor OVAM. Onze dienstverlening is dus altijd beschikbaar, maar waarom is dit nog belangrijk? Asbest kan zich in meer dan 3500 toepassingen binnen panden bevinden in verschillende vormen. Een geoefend oog ziet meer, zorgt voor een kwaliteitsvol asbestattest en geen problemen achteraf.

 • Gratis en zonder tijdverlies: Rocketflow bespaart je tijd en biedt je klanten de laagste prijzen

  Voor makelaars is het gebruik van het digitaal platform voor onmiddellijke prijzen en beschikbaarheden gratis. Voor verkopers bieden we scherpe prijzen voor het attest door de grote volumes die we iedere maand doen. De opvolging ingeval asbest vastgesteld wordt doen we ook gratis voor klanten die een groot aandeel van hun asbestattesten via ons aanvragen. Zo lossen we het volledige probleem voor de verkoper (en koper) op, en leveren we niet enkel een attest!

Prijzen

Je klanten onmiddellijk en digitaal verder helpen met het asbestattest én het (eventuele) natraject is gratis, en dat blijft het ook.

Je klanten onmiddellijk en digitaal verder helpen met het asbestattest en het (eventuele) natraject

Basis

Gratis

Voor altijd

Op één minuut prijs en tijdstippenWettelijk asbestattestDirecte beschikbaarheidOVAM leraars als asbestdeskundigenNetwerk in heel VlaanderenInschatting van de totale kost indien asbest


Het asbestattest als ingang naar meer klanten 


Groei

€50/kantoor

Per maand

Basispakket +Op één minuut waarde leveren op je websiteWebsitebezoekers omzetten naar klantenExtra troef bij schattingsbezoeken


Text element

Basic

Free

For all period

3 available features
10 requests per month
General support

Text element

Text element

Small team

$600

per 2 years

15 available features
200 requests per month
24/7 support

Text element

Text element

Government

$1000

per 2 years

30 available features
Unlimited requests
Personal consultations

Text element

Text element

Charity organizations

Free

For all period

3 available features
10 requests per month
General support

Text element

Text element

Government

$15

per month

15 available features
200 requests per month
24/7 support

Text element

Asbestinventarisatie platform voor makelaars

Met Rocketflow heb je de beste service en een extra manier om prospecten te overtuigen van jouw diensten

Eenvoudige aanvraag van een asbestinventaris

Via ons online intakeproces vraag je op een minuut een asbestinventarisatie aan voor een woning of gebouw. Door onze software-integratie met erkende asbestinventarisatiepartners over heel Vlaanderen is er altijd beschikbaarheid op korte termijn.

Altijd onmiddellijk geholpen zonder tijdverlies

Door onze software-integratie met de planning van de asbestdeskundigen krijg je niet alleen een prijs maar ook - en zonder wachttijd - de beschikbaarheden van de verschillende asbestinventarisatiepartners. De makelaar of klant kiest het gewenste tijdstip en klaar! Oh ja, wij regelen ook alle communicatie tussen de asbestdeskundige en klant.

Bied service aan je klant, overtuig je prospect

Voor sommige aspirant-verkopers zal deze nieuwe verplichting een verrassing zijn. Maar neem het van ons aan, voor allemaal is het een gedoe waar ze liever zo weinig mogelijk tijd in steken. Met Rocketflow biedt jouw kantoor ook prospecten op één minuut een afspraak voor een asbestinventaris. Dit kost jouw geen tijd maar je hebt wel meteen waarde gecreëerd (op je website of wanneer je langsgaat voor een verkoopscan of schattingsbezoek).

Rocketflow in de media

Illustration
Illustration
Illustration